Hier draait het echt om mij.

'Het is een verademing dat iemand nog echt de tijd voor je neemt. Bij Fysio & Massage Centrum Joure draait het om mij!' Idske de Vries, Lemmer

Fysiotherapie

Fysiotherapie is de behandeling van klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Veel van mijn klanten hebben de ervaring dat een fysiotherapeut je nauwelijks nog aanraakt en met oefeningen weer de deur uit stuurt. Fysio & Massage Centrum Joure gelooft in een hands-on behandeling: na een uitgebreid onderzoek gaan we aan de slag met therapievormen als massage, rekken, en mobiliseren. Doordat ik contractvrij werk kan ik bovendien de hele behandeltijd met jou bezig zijn, in plaats van met administratie. En dat levert sneller resultaat op.

  • Text Hover
Fysiotherapie

Een fysiotherapeutische behandeling bij Fysio & Massage Centrum Joure begint met een screening en een onderzoek. Daarna bespreken we welke behandeling we gaan toepassen. Ik hanteer daarbij hands-on behandeling. Daaronder vallen verschillende therapievormen. Massage om de spanning te normaliseren, de doorbloeding te stimuleren of gewoon om te zorgen dat je minder hinder hebt van je klachten. Rekken om de flexibiliteit van je spieren te verbeteren. En mobilisaties om meer beweeglijkheid in je lijf te krijgen. Dit helpt je om uiteindelijk beter te kunnen oefenen. Indien nodig krijg je nog wat oefeningen en bruikbare tips mee naar huis.

 

Fysio & Massage Centrum Joure werkt zelfstandig zonder tussenkomst van de zorgverzekering. Dat wordt ook wel contractvrij genoemd. Dit is een hele bewuste keuze. Dit geeft me namelijk de mogelijkheid om meer tijd aan mijn klanten te besteden en minder aan administratie. Natuurlijk voldoen Fysio & Massage Centrum Joure wel aan alle kwaliteitseisen van het beroepsregister (BIG). In dat register staat beschreven of je bevoegd bent om te werken als therapeut. Daarvoor gelden strenge opleidings- en gedragseisen.

 

Als klant merk je dat in positieve zin aan de duur van elke behandeling. Het nadeel is wel dat je bij een contractvrije therapeut de factuur eerst zelf moet betalen waarna je het zelf bij de zorgverzekeraar indient. Je krijgt dan je behandeling geheel of grotendeels vergoed (afhankelijk van je zorgpolis). Meer hierover lees je onder ‘Tarieven’.

  • Text Hover
Medical taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om je spieren in hun functie te ondersteunen. Dat doet het zonder de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verlichten van ontstekingen of vochtophopingen, voor houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (denk aan KANS, tennisof golfelleboog).

De achtergrondgedachte van medical taping is dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren kan dat dus een scala aan klachten en aandoeningen geven.

FMCJ gebruikt CureTape. Deze heeft dezelfde rekbaarheid als de menselijke huid. Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid. Hierdoor vormt de tape een soort tweede huid. Deze tape kan nat worden zonder zijn functionaliteit te verliezen en heeft een anti-allergische lijmlaag. De tape kun je daardoor probleemloos enkele dagen op het lichaam laten zitten.

Zorg zoals het hoort

Zorgverzekeraars bepalen steeds meer hoe de fysiotherapeut zijn werk uitvoert. Fysio & Massage Centrum Joure voldoet aan alle kwaliteitseisen maar is (zoals steeds meer zorgverleners) niet aangesloten bij een zorgverzekeraar. Daardoor kan ik zelf bepalen hoe ik mijn praktijk run en mijn klanten behandel. En daar word jij beter van.

  • Text Hover
VIP behandeling

Ik wil dat jij je een echte VIP voelt. Dus heb ik altijd ruim de tijd voor je. Ook lig je op heerlijk zachte  handdoeken op de beste behandeltafel die er bestaat. En krijg je na afloop een flesje koel water. Dat is niet alleen lekker maar ook nodig voor het beste resultaat van de behandeling.

  • Text Hover
Prettige sfeer

Fysio & Massage Centrum Joure is een professionele praktijk die is ontworpen en ingericht voor een prettige en professionele uitstraling. In zo’n omgeving ontspan je namelijk veel makkelijker dan in een klinische omgeving.

  • Text Hover
Hands on

Ik geloof in een actieve hands on benadering waarbij ik mijn klanten behandel met massage, rekken en mobilisaties. En bij Fysio & Massage Centrum Joure sta je niet binnen een kwartier weer buiten met een paar oefeningen maar is er echt iets met je gedaan.

Contractvrije fysiotherapie

De zorgverzekeraars bepalen steeds meer de manier waarop een therapeut zijn werk moet doen. Die manier stond mij steeds minder aan. Daarom werkt FMCJ zonder contract met de zorgverzekeraars. Wat betekent dat voor jou?

  • Langere behandelingen en dus sneller resultaat

  • Dezelfde marktconforme tarieven

  • Je betaalt de factuur aan mij en dient die zelf in bij je zorgverzekeraar

  • Je hebt in sommige gevallen een verwijzing nodig van de huisarts

  • Text Hover
Cadeautje nodig?

Een massage is natuurlijk een heerlijk moment voor jezelf. En dat maakt het ook een superleuk cadeau om te geven. Of te krijgen! Er zijn Massage Cadeaubonnen voor elke massagebehandeling en voor elke duur. Je hoeft me alleen maar even te bellen, whatsappen of mailen!

Bij Fysio & Massage Centrum Joure kun je ook ’s avonds terecht. Wel zo makkelijk!